ΕΤΑΑ / ΤΣΑΥΤΣΑΥ

 

ΕΚΔΟΣΗ – ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

 

Δυστυχώς η έκδοση και χορήγηση σύνταξης στους δικαιούχους Υγειονομικούς απαιτεί σήμερα αναμονή 2 (δύο) ετών.

Η καθυστέρηση της μηχανογράφησης του Ταμείου και άλλων παραγόντων ενέχονται  προς τούτο.

Όπως ανακοίνωσε στην Δ.Ε ο Πρόεδρος του ΤΣΑΥ κος Βασιάδης, η καθυστέρηση της χορήγησης έχει ως αποτέλεσμα να δέχεται ο Πρόεδρος σωρεία τηλεφωνημάτων από Πολιτικούς γενικώς, γνωστούς και φίλους ζητώντας του να εγκρίνει όσο γίνεται γρηγορότερα την  χορήγηση σύνταξης σε γνωστά τους πρόσωπα.

Ένεκα τούτου η Δ.Ε του ΤΣΑΥ πήρε απόφαση να λαμβάνεται υπ’ όψιν εκτός των βαρέων νοσημάτων και η οικονομική κατάσταση των υποψηφίων συνταξιούχων προσκομμίζοντας το εκκαθαριστικό της Εφορίας.

Οι έχοντες ετήσιο εισόδημα κάτω των 18.000€ να θεωρούνται ασθενέστεροι οικονομικά και ως εκ τούτου να έχουν δικαίωμα  επίσπευσης της χορήγησης συντάξεως.

Η  επίσημα βεβαιωμένη κατάσταση Υγείας και το εισόδημα του υποψηφίου συνταξιούχου θα τίθενται υπ’όψιν του Προέδρου του ΕΤΑΑ ο οποίος και θα εκδίδει ΕΝΤΟΛΗ χορήγησης της σύνταξης.

 

Δημήτρης Γραμπάς

 


ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΤΑΑ  


Το Δ.Σ του ΕΤΑΑ αδυνατεί να κάνει απαρτία τους τελευταίους 2-3 μήνες και έτσι δεν συνεδριάζει. Πολλά απο τα μέλη του Δ.Σ ζητούν απο το Υπουργείο την αντικατάσταση και απομάκρυνση του προέδρου του κ.Αντων. Σελλιανάκη. Τα θέματα μένουν σε εκκρεμμότητα και η κυβέρνηση αδιαφορεί προς το παρόν.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή που έστειλε ο Πρόεδρος στους Προέδρους των 3 Διοικουσών Επιτροπών καλώντας τους να προσέλθουν σε απο μηδενικής βάσης διάλογο, θέτοντας κατα μέρος τις όποιες προσωπικές αντιθέσεις.

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται χωρίς αποτέλεσμα προς το παρόν. 

 

 

 

Παραθέτουμε και την επιστολή - απάντηση του Προέδρου του ΕΤΑΑ κου Αντ.Σελλιανάκη  Κύριοι Πρόεδροι, 

Επανερχόμενος σε προηγούμενα έγγραφα μου και μολονότι γνωρίζω τις απόψεις που έχετε εκφράσει για τον υπογράφοντα, συνεχίζω να πιστεύω ότι δεν μπορείτε να αποτρέψετε το γεγονός ότι εκπροσωπείτε πρώτα απ' όλα τους ασφαλισμένους του Ταμείου μας.

   Επανέρχομαι στην έκκληση μου να θέσετε κατά μέρος τις όποιες προσωπικές αντιθέσεις και να προσέλθετε σε απο μηδενικής βάσης διάλογο για το αύριο του Ταμείου, γιατί η όποια φυγομαχία εκ μέρους σας μόνο αβεβαιότητα για το μέλλον του Ταμείου μπορεί να δημιουργήσει.

    Ασφαλώς γνωρίζετε ότι στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο προβλέπεται ότι οι κλάδοι και τομείς επικουρικής ασφάλισης που δεν έχουν ενταχθεί στο ΕΤΕΑ δύνανται να μετατρέπονται μέχρι 30.06.2015 .. σε Ν.Π.Ι.Δ .. αλλιώς απο 01.07.2015 εντάσσονται στο ΕΤΕΑ λαμβάνοντας υπόψη τα τεχνητά χαρακτηριστικά της επικουρικής ασφάλισης των ελεύθερων επαγγελματιών. 

    Το ποσοστό της εργοδοτικής εισφοράς παραμένει σταθερό ή μειώνεται χωρίς οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση χρηματοδότηση ή παροχή εγγυήσεων απο τη γενική κυβέρνηση ή άλλες με ανταποδοτικές πηγές, πέραν των δικών τους πόρων για τους κλάδους και τομείς που μετατρέπονται σε ΝΠΙΔ.

     Καθώς εκπροσωπείτε τις οργανώσεις των ασφαλισμένων του Ταμείου, θα παρακαλούσα να έχω τις απόψεις και τον προβληματισμό σας στο θέμα.

 

 

Επιστολές προς τη Διοικούσα Επιτροπή Τομέα Υγείας

2012

Επιστολή του ΕΤΑΑ προς ΤΣΑΥ με θέμα: Εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4051/2012 περί μειώσεως συντάξεων.

Button Active

Επιστολή του ΕΤΑΑ με θέμα: Ένταξη του Κλάδου Υγείας του Ε.Τ.Α.Α στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ 

Button Active

Αίτημα ΕΟΠΠΥ για χορήγηση δανείου από ΕΤΑΑ - ΤΣΑΥ

Button Active

Εξόφληση λογαριασμών φαρμακείων από ΕΤΑΑ - ΤΣΑΥ

Button Active


2011

Προς Γεν. Γραμματεία Κοιν. Ασφάλισης - Υπόδειξη Μελών της ΠΕΣΥ για ΤΣΑΥ & ΕΤΑΑ 5/10/2011
Button Active

Επιστολή ΤΣΑΥ - Αντιπροσωπίες 4/10/2011

Button Active

Προς ΕΤΑΑ - ΤΣΑΥ σχετικά με την παρακράτηση εισφορών των μελών 27/6/2011

Button Active

Πρόταση - Τροπολογία της ΠΕΣΥ 5/5/2011

Button Active

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΑΥ - Απάντηση στην απο 14/02/2011 επιστολή του Βουλευτή κου Σταύρου Καλαφάτη

Button Active